Lukáš Zajíc
Kuchár podľa a vašej chuti
Má 25 rokov a pochádza zo Serede. V ENAK-u pracuje už 3 roky.
K vareniu som sa dostal už ako malé dieťa. V kuchyni som sa neustále motal pri mojej babičke a pomáhal jej vymýšľať nové veci. Už v tomto útlom veku som vedel, že v živote sa chcem stať kuchárom. Varenie ma nesmierne bavilo, najmä ázijská kuchyňa, ktorú som spočiatku spoznával iba prostredníctvom kulinárskych dokumentov.
Keďže som sa chcel tomuto remeslu venovať naplno, rozhodol som sa pre jeho štúdium. Aj napriek tomu, že som po škole vystriedal mnoho odlišných zamestnaní, utvrdilo ma to iba v tom, že sa chcem aj naďalej venovať iba vareniu.
V momente, ako som sa dostal do ENAK-u, vedel som, že som našiel prácu, po ktorej som tak túžil. S kolegami pravidelne cestujeme do exotických končín Ázie, kde spoznávame miestnu kuchyňu a zdokonaľujeme svoje kuchárske zručnosti. Spomedzi všetkých doteraz navštívených krajín ma najviac zaujali vietnamská a indická kuchyňa, ktoré charakteristické svojou pestrosťou chutí. A to je presne to, čo na jedle tak milujem.