Ako sme navštívili hlavné mesto Thajskej kuchyne

Nedávno sme absolvovali kratší, ale o to „nabitejší“ výlet do Bangkoku. Pre Bangkok sme sa rozhodli preto, že aj u nás v bistre pripravujeme zopár thajských pokrmov a kde inde sa môžete naučiť najviac ako priamo v hlavnom meste thajskej kuchyne. Každý deň sme pre vás počas nášho niekoľko dňového výletu od rána do večera skúšali všetky možné druhy jedál a pokrmov.

Prvý deň našej cesty sme navštívili časť zvanú Chinatown – Yaowarat. Toto veľmi rušné miesto je známe nekonečným množstvom stánkov s jedlom, obchodov, reštaurácii. Mali sme tu možnosť ochutnať aj nevšedné pochúťky, ktoré sú však typické pre Thajsko, a to škorpiónov, kobylky, červíky a podobnú háveď.

Enak v Bangkoku - Chinatown
Enak v Bangkoku – Chinatown

Bangkok je známy aj svojimi nočnými trhmi. Jeden taký sme sa preto rozhodli aj navštíviť. Bol ním Rot Fai Market Ratchada s jedinečnou thajskou kuchyňou.

Rot Fai Market Ratchada

V Bangkoku sme mali možnosť vyskúšať aj zaujímavé jedlá ako extrémne pikantné Yellow curry, teda žlté kari a Laeng Saeb, čo je to hromada bravčových rebier posiatych veľkým množstvom zelených chilli papričiek.

Rot Fai Market Ratchada – best yellow curry

To čo nás z miestnej kuchyne najviac zaujalo sme sa snažili naučiť, aby sme pre vás tento exotický zážitok mohli sprostredkovať aj u nás v bistre. Tešíme sa na vašu návštevu.

Fotogaléria z Bangkoku